ما در مقاله سوئیچ شبکه چیست، به بررسی سوئیچ و کاربرد و عملکرد آن پرداختیم. اکنون در این مطلب انواع سوئیچ شبکه را برای شما معرفی و بررسی کرده ایم تا با توجه به نیاز دستگاه و مجموعه تان بهترین و مناسب ترین نوع سوییچ شبکه را انتخاب کنید.
سوئیچ های شبکه انواع متفاوتی دارند که برای کارایی های مختلف طراحی شده اند؛ در ادامه لیست کامل انواع سوئیچ شبکه و موارد استفاده آن ها را مورد بررسی قرار داده ایم:
برای مشاوره رایگان با متخصصان رسام تماس بگیرید
انوع سوئیچ و ویژگی آنها
ویژگی کلی سوئیچ ها
۱)عملکرد
باید سبک عملکرد انواع سوئیچ شبکه را در قسمت های مختلف آن مد نظر قرار دهید. به عنوان مثال: مقدار سرعت سوئیچ، تعداد اتصالات پشتیبانی شده و قدرت پردازنده از مواردی هستند که شامل بخش عملکرد در سوئیچ شبکه می شوند. Latency (تأخیر) نیز یکی دیگر از ویژگی های ضروری عملکرد شبکه است. اساساً Latency، سرعت دریافت نتیجه را پس از درخواست کاربر کاهش می دهد. بنابراین، میزان حداقلی تأخیر، یک گردش کار مفید و موثر را در شبکه تضمین می کند.
۲)تنظیمات و ساختار عملکرد هنگام خرید سوئیچ
سوئیچ شبکه ای که انتخاب می کنید باید متناسب با نیاز کسب و کار شما پیکربندی و تنظیم شود. سوئیچ های مدیریت شده گزینه های پیکربندی زیادی را ارائه می دهند، به همین دلیل است که می توانید با استفاده از آنها به راحتی مشکلات شبکه را شناسایی کنید. علاوه بر این، انتخاب نوع مناسب پیکربندی سوئیچ به شما کمک می کند تا انواع خاصی از ترافیک شبکه را اولویت بندی کنید. برای مثال، اگر دفتر شما بیشتر از ترافیک ویس به ویدیو متکی است و از آن استفاده می کند، می توانید سوئیچ خود را برای اولویت بندی ترافیک ویدیویی پیکربندی کنید.
۳)میزان گسترش پذیری
همانطور که شرکت شما رشد می کند، باید سوئیچ های بیشتری را به شبکه اضافه کنید. با این حال، اگر سوئیچ ها را به درستی متصل نکنید، عملکرد شبکه شما ممکن است آسیب ببیند. در نتیجه، سوئیچ هایی که انتخاب می کنید باید از پیکربندی گروه و هماهنگ سازی شبکه پشتیبانی کنند.
۴)تعداد پورت ها
هرچه دستگاه های بیشتری در شبکه داشته باشید، به پورت های بیشتری روی سوئیچ نیاز خواهید داشت. بنابراین، یک سوئیچ با تعداد پورت هایی که شرکت شما نیاز دارد انتخاب کنید.
۵)بررسی هزینه در زمان خرید سوئیچ
هنگام خرید سوئیچ شبکه، اگر یک بودجه مشخصی دارید باید انتخاب کنید که اولویتتان میزان هزینه آن است و یا ویژگی های سوئیچ شبکه، زیرا هرچه ویژگی های بیشتری نیاز داشته باشید، پول بیشتری باید خرج کنید! بنابراین، اندازه و نیازهای شبکه شرکت شما تعیین می کند که کدام مورد را در اولویت قرار دهید.
البته نمی توان به طور قطعی گفت که خرید یک سوئیچ گران قیمت نتایج مورد انتظار را تضمین می کند زیرا عملکرد آن ها به تنهایی برای رسیدن به نتیجه مطلوب کافی نیست.
سوالات متداول هنگام بررسی، انتخاب و خرید سوئیچ شبکه
برخی از مشکلات رایج سوئیچ های شبکه چیست؟
سوئیچ های شبکه می توانند مشکلات سخت افزاری یا نرم افزاری داشته باشند. رایج ترین مشکلات مربوط به سخت افزار آن ها شامل خرابی برق، کابل و پورت است. مشکلات نرم افزاری سوئیچ ها ممکن است شامل خطاهای سیستم، پیکربندی نامناسب و گم شدن رمزهای عبور باشد. مشکلات سوئیچ باعث ایجاد خرابی در شبکه می شود و میزان عملکرد کسب و کار را تحت تاثیر قرار می دهد.
نوع سوئیچ | ویژگیها | کاربرد |
---|---|---|
سوئیچ لایه ۲ (Data Link Layer) | انتقال دادهها با استفاده از مکآدرسها، انجام عملیات سوئیچینگ | شبکههای محلی (LAN)، محیطهای ساده شبکهای |
سوئیچ لایه ۳ (Network Layer) | توانایی مسیریابی بستهها، استفاده از آدرسهای آیپی، ترکیبی از سوئیچ و روتر | شبکههای پیچیده، ارتباطات میان شبکهها |
سوئیچ مدیریتی | قابلیت پیکربندی، نظارت و کنترل شبکه، پشتیبانی از VLAN و QoS | شبکههای سازمانی، مراکز داده و محیطهای بزرگ |
سوئیچ غیرمدیریتی | عملکرد ساده، بدون پشتیبانی از تنظیمات پیشرفته | شبکههای خانگی و کوچک |
انواع سوئیچ شبکه
۱) سوئیچ های مدیریت شده (Managed switches)
سوئیچ های مدیریت شده بیشتر در تنظیمات تجاری و سازمانی دیده می شوند. این نوع سوئیچ ها ظرفیت و قابلیت های بیشتری را برای کارشناسان فناوری اطلاعات فراهم می کنند. برای پیکربندی سوئیچ های مدیریت شده، از اینترفیس های command-line استفاده می شود.
مدیران شبکه می توانند از Managed switches برای ایجاد شبکه های محلی مجازی برای تقسیم یک شبکه لوکال به بخش های کوچکتر استفاده کنند. سوئیچ های مدیریت شده به دلیل ارائه عملکرد بیشتر، به طور قابل توجهی گران تر از سوئیچ های مدیریت نشده هستند.
۲) سوئیچ های مدیریت نشده (Unmanaged switches)
ابتدایی ترین دستگاه سوئیچ های شبکه، سوئیچ های مدیریت نشده هستند که دارای پیکربندی مجموعه ای می باشند. یک سوئیچ مدیریت نشده فقط اتصالات اترنت یک LAN را گسترش می دهد و امکان اتصال اینترنت اضافی به دستگاه های محلی را فراهم می کند. سوئیچ های مدیریت نشده از آدرس های MAC دستگاه برای انتقال اطلاعات استفاده می کنند. آنها معمولاً plug-and-play هستند، به این معنی که کاربر گزینه های کمی برای انتخاب دارد.
این سوئیچ ها می توانند تنظیمات پیش فرضی برای جنبه هایی مانند کیفیت خدمات داشته باشند، اما نمی توان آنها را تغییر داد. سوئیچ های مدیریت نشده نسبتا ارزان هستند، اما قابلیت ضعیف و محدود آنها را برای بسیاری از برنامه های شرکت ها نامناسب می کند.
۳) سوئیچ های POE (Power over ethernet switches)، ایمن ترین مدل در انواع سوئیچ شبکه
قابلیتهای PoE اکنون در برخی از سوئیچ های شبکه موجود است و نصب دستگاه های IoT و سایر تجهیزات را سریع تر، ساده تر و ایمن تر میکند. دستگاه های کم مصرف متصل به سوئیچ شبکه با قابلیت PoE دیگر نیازی به منبع تغذیه نخواهند داشت. سوئیچ با قابلیت PoE ایمن تر است زیرا توان خروجی آن کم بوده و به طور هوشمند مدیریت می شود.
۴)سوئیچ های شبکه محلی (Local area network (LAN) switches)
سوئیچ های LAN یا سوئیچ های شبکه محلی از انواع دستگاه سوئیچ شبکه هستند که معمولاً برای پیوند دادن مکان ها در LAN داخلی شرکت استفاده می شوند. همچنین به عنوان سوئیچ اترنت یا سوئیچ داده نیز شناخته می شود. این سوئیچ ها با ارسال بسته ای از دیتا صرفاً به گیرنده مورد نظر، تراکم و ازدحام یا تنگناهای شبکه را کاهش می دهند.
۵) سوئیچ های هوشمند (Smart switches)
این نوع سوئیچ همان سوئیچ مدیریت شده است با این تفاوت که ویژگی هایی فراتر از سوئیچ های مدیریت نشده داشته، اما سطح پایین تری از سوییچ های مدیریت شده دارند. بنابراین، آنها نسبت به سوئیچ های مدیریت نشده پیشرفته تر هستند اما نسبت به سوئیچ های مدیریت شده ارزان تر هستند.
این سوئیچ ها از آنجایی که هزینه کمتری دارند، احتمالا برای شبکه های کوچکتر با بودجه محدود و ویژگی های مورد نیاز کمتر، مناسب باشند.
۶) سوئیچ های Modular، انعطاف پذیرترین نوع در انواع سوئیچ شبکه
سوئیچ های ماژولار یکی از انواع دستگاه سوئیچ شبکه هستند که به شما این امکان را می دهند تا ماژول های افزونه را در صورت نیاز اضافه کنید. همچنین همگام با رشد شبکه انعطاف پذیری بیشتری را فراهم می کند. ماژول های توسعه برای اتصال بی سیم، فایروال ها و آنالیز شبکه، چند نمونه از گزینه های توسعه خاص برنامه هستند.
این سوئیچ ها به طور قابل توجهی گران تر از سوئیچ های ثابت هستند و اغلب در شبکه های عظیم استفاده می شوند. همچنین در بیشتر موارد، دارای قابلیت های لایه ۳ (علاوه بر لایه ۲) هستند که به آنها اجازه می دهد به عنوان روترهای شبکه کار کنند.
۷)سوئیچ های با پیکربندی ثابت (Fixed-configuration switches)
سوئیچ های Fixed-configuration دارای تعداد ثابتی از پورت ها هستند و اغلب قابل ارتقا نیستند. این سوئیچ ها رایج ترین سوئیچ های موجود در بازار هستند. آنها تعداد از پیش تعیین شده ای از پورت های اترنت دارند به عنوان مثال، ۸ پورت گیگابیتی، ۱۶ پورت، ۲۴ پورت و ۴۸ پورت و …
آنها از انواع دستگاه سوئیچ شبکه هستند که می توانند پورت های مختلفی (از نظر سرعت و اتصال) داشته باشند. با این حال، سرعت پورت هایشان معمولاً ۱ گیگابیت در ثانیه (حداقل) است و گزینه های اتصالشان یا پورت های الکتریکی سیمی (RJ45) یا پورتهای فیبر نوری هستند.
۸) Stackable switches
سوئیچ های Stackable از انواع سوئیچ شبکه هستند که به شما این امکان را می دهند تا شبکه خود را بهینه کنید و در عین حال قابلیت اطمینان آن را نیز افزایش دهید.
توانایی ایجاد گروه بندی لینک ها که چندین واحد در stack را پوشش می دهند، انتقال mirror traffic از یک جزء به مؤلفه دیگر در stack و پیکربندی کیفیت خدمات (QoS) که همه واحدها را در بر می گیرد، همگی از مزایای استفاده از این نوع سوئیچها برای اتصال هستند.
۹)سوئیچ لایه سه
این سوئیچ ها در لایه شبکه دیتا کار می کنند و وظیفه اصلی آنها ارسال فریم های اترنت در سریع ترین زمان ممکن از یک پورت به پورت دیگر است. از آنجایی که آنها در لایه شبکه مدل OSI کار می کنند، به عنوان سوئیچ های لایه ۳ شناخته می شوند. سوئیچ لایه ۳ ترکیبی از دستگاه های لایه ۲ و ۳ است، نرم افزار آنها پیچیده تر از سوئیچ های لایه ۲ سنتی است و می توانند پروتکل های مسیریابی پویا را اجرا کنند.
۱۰)سوئیچ های مرکز داده (Data center switches)
دیتاسنترها در سال های اخیر محبوبیت زیادی پیدا کرده اند. تقریباً همه سازمان های بزرگ دارایی ها و شبکه های فناوری اطلاعات خود را در چند دیتاسنتر برای مدیریت و دلایل دیگر ادغام میکنند. در نتیجه، سوئیچ های دیتاسنتر باید دارای ویژگی هایی مانند عملکرد با سرعت بالا، ظرفیت پورت بزرگ، تأخیر کم، پشتیبانی از مجازی سازی، امنیت و QoS و… باشند.
مجموعه دستگاه های Cisco Nexus نمونه ای عالی از سوئیچ های مرکز داده است. این سوئیچ ها از انواع سوئیچ شبکه هستند که برای پیاده سازی مفهوم شبکه تعریف شده با نرم افزار (SDN) و ارائه مجازی سازی و قابلیت برنامه ریزی ایده آل می باشند.
۱۱) سوئیچ با پورت فیبر نوری (Switches with optical fiber ports)
سوئیچ های دارای پورت های فیبر نوری اغلب دارای پورت های RJ45 و پورت های فیبر نوری اضافی برای اتصال به اتصالات فیبر هستند. کانکتور RJ45 به یک کابل استاندارد اترنت متصل می شود و رایج ترین رابط سوئیچ است. در بسیاری از شرایط، شما باید از یک اتصال فیبر نوری برای گسترش اتصال فراتر از محدودیت ۱۰۰ متری کابل های اترنت استاندارد استفاده کنید.
در بیشتر موارد، پورت های فیبر نوری برای اتصال به سایر سوئیچ های راه دور، چه در داخل همان ساختمان و چه در میان تأسیساتی که کیلومترها از هم فاصله دارند، استفاده می شود.
۱۲)سوئیچ صفحه کلید، ویدئو و ماوس (Keyboard, video, and mouse (KVM) switch)
این سوئیچ کامپیوترهای متعددی را به صفحه کلید، ماوس یا مانیتور متصل می کند. این سوئیچ ها اغلب برای کنترل گروه هایی از سرورها در حین برداشتن سیم ها از دسکتاپ استفاده می شوند. سوئیچ KVM یک رابط عالی برای کاربری است که می خواهد دستگاه های زیادی را از یک کنسول مدیریت کند.
کلیدهای میانبر صفحه کلید معمولاً ممکن است در این دستگاه ها پیکربندی شوند و به شما این امکان را می دهند که به سرعت بین رایانه های شخصی جابجا شوید. یک توسعه دهنده KVM میتواند دسترسی سوئیچ را تا چند صد فوت برای انتقال ویدئوهای DVI، VGA یا HDMI تقویت کند.
SAN Switch چیست؟
سن سوئیچ ایده آل یک سوئیچ تخصصی برای اتصال سرورها به دستگاههای ذخیرهسازی در شبکههای SAN است. این سوئیچها معمولاً از پروتکل Fibre Channel (FC) یا FCoE (Fibre Channel over Ethernet) استفاده میکنند و در محیطهای سازمانی، دیتاسنترها و سیستمهای ذخیرهسازی پیشرفته به کار میروند.
جمع بندی مبحث بررسی انواع سوئیچ شبکه
ما در این مطلب به یک بررسی جامع و کامل از ۱۲ نوع از انواع دستگاه سوئیچ شبکه پرداختیم. اگر شما تجربه استفاده از هرکدام از سوئیچ های بالا را دارید دیدگاه خود را درباره آن برای ما بنویسید. همچنین جهت راهنمایی بیشتر و برای خرید سوئیچ شبکه می توانید با متخصصان ما در شرکت رسام تماس بگیرید تا انتخاب و خریدی مطمئن را تجربه کنید.
رفرنس ها:
- وب سایت spiceworks
- وب سایت patchbox
سوالات متداول
عمر سوئیچ های شبکه چقدر است؟
سوئیچ های شبکه می توانند تا پنج سال دوام بیاورند اما با گذشت زمان کارایی خود را از دست می دهند. در ابتدا، این کاهش بهره وری بر عملکرد کسب و کار شما تأثیر نمی گذارد اما هرچه زمان بگذرد مشهود خواهد شد. با گذشت پنج سال از عمر دستگاه، تاخیر عملکرد سوئیچ و شبکه بیشتر قابل توجه خواهد بود. در این مرحله راه حلی به غیر از تعویض سوئیچ شبکه نخواهید داشت.
آیا سوئیچ شبکه می تواند بیش از یک شبکه را مدیریت کند؟
برای اتصال دو یا چند شبکه به روتر نیاز دارید. بنابراین، سوئیچ لایه ۳ هم قابلیت سوئیچینگ و هم قابلیت routing (مسیریابی) را فراهم می کند. سوئیچ شبکه لایه ۳ شبکه های LAN یا VLAN های مختلف را با استفاده از آدرس IP آنها متصل می کند. در حالی که سوئیچ لایه ۳ این شبکه ها را به هم متصل می کند، روتر اتصال را فعال می کند.
از چند سوئیچ می توانید در یک شبکه استفاده کنید؟
تعداد سوئیچ هایی که می توانید استفاده کنید به پیکربندی multi-switch شما بستگی دارد. سوئیچ های متعدد شبکه شما را گسترش می دهند و پهنای باند آن را افزایش می دهند. شما می توانید چندین سوئیچ را به روش های مختلف، از جمله cascading، clustering و stacking متصل کنید. روش Cascading تعداد نامحدودی سوئیچ را ارائه می دهد. تعداد سوئیچ هایی که می توانید در یک پیکربندی شبکه stacked یا clustered داشته باشید محدود است.
آیا سوئیچ های شبکه مصرف برق بالایی دارند؟
میزان برق مصرفی یک سوئیچ به عوامل مختلفی بستگی دارد. این موارد شامل اندازه سوئیچ و تعداد پورت های آن است. اکثر سوئیچ های شبکه رایج، بین پانزده تا سی وات برق مصرف می کنند. این مقدار حدود ۰٫۷۲ کیلووات ساعت در روز است که کمتر از میزان استفاده یک تلویزیون یا سیستم کامپیوتری از برق می باشد.
بازتاب: معرفی 6 راهکار افزایش امنیت سوئیچ شبکه سیسکو - رسام
بازتاب: سوئیچ شبکه چیست؟ | راهنمای جامع خرید سوئیچ شبکه - رسام
بازتاب: مقایسه سوئیچ Managed و Unmanaged (سوئیچ شبکه مدیریتی و غیرمدیریتی)